slicer pakketten

Advies - Ontwerp - Visualisatie


 

< by ctrl design > verkoopt geen slicer pakketten. Deze pagina is puur ter informatie.

Waar kan je zoal opletten bij het kiezen/ aanschaffen van een slicer pakket?

Er zijn vele verschillende soorten sclicer pakketten. Elk pakket heeft zijn voor- en nadelen. Voor sommige 3D printers is er speciaal slicer pakket wat bij de printer geleverd wordt. Merendeel van de 3D printers komt zonder slicer pakket en zal je deze zelf moeten downloaden. Bijna alle slicer pakketten zijn gratis.

 

Wat is nu een goede slicer?

Hier zijn de meningen flink over verdeeld. Vaak gebruik je een slicer en krijg je daar mooie prints mee deze slicer blijf je dan gebruiken. De gevorderde mensen die 3D printen gebruiken vaak meerdere slicers. Er wordt dan gekeken welke slicer het beste resultaat kan maken van de stl file.

Voor elke slicer geld dat je hem moet instellen. Bij de een is dit makkelijker dan de andere. Bij vele slicers kan je met de basis instellingen een goed 3D print maken. Ga je wat verder met 3D printen dan zal je je ook moeten verdiepen in alle instellingen die mogelijk zijn binnen de slicer pakketten. Hier zie je dan ook de verschillen in mogelijkheden van de slicer pakketten. Je kan nu dan ook kijken welke slicer voor jou ontwerp het beste is om het gewenste 3D printresultaat te krijgen.

Als beginner is het aan te raden een slicer te gebruiken waarbij je je printer type kan aangeven zodat de slicer zelf zijn basis instellingen voor het type printer goed zet. Vele maken hiervoor gebruik van cura als slicer programma.

 

Hieronder vind je een aantal links naar sites met slicer pakketten. Natuurlijk is dit niet alles en zijn er nog veel meer slicer pakketten. < by ctrl design > wil hiermee puur een opstapje geven in het zoeken naar het slicer pakket die bij jou past.

 

cura

simplify3d

slic3r

repetier.com

octoprint

prusaslicer

 

 

 

 

< by ctrl design > houdt de informatie op deze website zo nauwkeurig, betrouwbaar en volledig mogelijk bij.

Bij het samenstellen van de inhoud van deze website bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet correct is. < by ctrl design > kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuistheden of onvolkomenheden. < by ctrl design > is daarbij ook niet aansprakelijk voor de schade ten gevolge van het gebruik van deze informatie en/of gegevens van links op deze website.

Er kunnen eveneens geen rechten worden ontleend aan de op deze site gepresenteerde informatie. Links naar andere internetsites, die geen eigendom zijn van < by ctrl design >, zijn slechts opgenomen ter informatie van de gebruiker van deze site.