Particulieren

Advies - Ontwerp - Visualisatie


Voor particulieren geef ik interieuradvies, maak ik ontwerpen van losse meubels als keukens, kasten, tv meubels, enz tot totale interieur concepten. Ook wordt ik ingeschakeld om reeds gemaakte interieurplannen te bekijken en waarnodig aan te passen of te visualiseren zodat er goed beeld ontstaat van het te realiseren meubel/ interieur.

schets ontwerp

Het ontwerptraject begint altijd met een intakegesprek. Bij het intakegesprek gaat het vooral om een goed beeld te krijgen welke sfeer, looks, beleving enz. de klant wil voor zijn interieur/ meubel. Vaak heeft de klant al digitaal via Pinterest of op papier een moodboard gemaakt zoals hierboven afgebeeld. Nadat alle wensen doorgesproken zijn, maak ik het schetsontwerp. Hierbij ga ik zowel met de hand als digitaal aan de gang. Tijdens het schetsontwerp maak ik meerdere schetsen van het interieur/ meubel. Het schetsontwerp wordt met de klant besproken waarna ik naar aanleiding van de schetsen een voorlopig ontwerp kan maken.

voorlopig ontwerp

Na het overleg over het schetsontwerp zet ik de schetsen om in een voorlopig ontwerp. Het uitwerken van het voorlopig ontwerp gebeurt in een 3d CAD-programma. Met de 3d opzet kan ik vanuit alle hoeken kijken of wat eerder besproken is in het intakegesprek/ schetsontwerp qua beleving, sfeer ed. ook echt tot zijn recht zal komen. Het voorlopig ontwerp wordt door middel van ruwe 3d afbeeldingen als hierboven doorgenomen met de klant. Het kan zijn dat er naar aanleiding van de afbeeldingen nog wat aanpassingen plaatsvinden waarna het voorlopig ontwerp omgezet wordt naar een definitief ontwerp.

definitief ontwerp

Na de laatste aanpassingen van het voorlopig ontwerp  is het ontwerp definitief. In het definitief ontwerp zet ik zo goed als dat mogelijk is de besproken materialen in het 3d CAD-programma. Om een goed beeld te krijgen hoe het interieur/ meubel eruit komt te zien maak ik meerdere renderingen van het interieur/ meubel. Zie de afbeelding hierboven voor een voorbeeld. Het ontwerp traject is nu zover dat het in 2d uitgewerkt kan worden.

2d uitwerking

Het definitieve ontwerp van het interieur/ meubel kan omgezet worden naar 2d tekeningen. Bovenstaand is een voorbeeld van een 2d uitwerking. De 2d uitwerking zal worden voorzien van maatvoering en materialisering. Met de 2d tekeningen kan de klant zelf naar interieurbouwer/ meubelmaker toe om prijzen aan te vragen voor de uitvoering van het meubel/ interieur. Als klanten niet helemaal weten welke partijen nodig zijn dan help ik ze hierbij. Mijn filosofie hierbij is zoveel mogelijk gebruik te maken van plaatselijke ondernemers.