werkwijze

Advies - Ontwerp - Visualisatie


inspiratiesessie

Alle goede ideeën komen vaak tot stand onder het genot van een kop koffie of thee. We beginnen dan ook met een inspiratiesessie om alle wensen en ideeën te bespreken.

Vaak hebben mijn klanten al ideeën verzameld in de vorm van een moodboard zoals hier boven. Dit doen ze vaak digitaal via Pinterest of gewoon plaatjes uit tijdschriften bij elkaar op een groot vel papier plakken. Tijdens de inspiratiesessie bespreken we onder andere de moodboards zodat we met elkaar de juiste feel, look, beleving, enz. van de ruimte of het meubel te bepalen.

Vaak is een inspiratiesessie al genoeg voor de klant om zelf aan de gang te gaan met de indeling van de ruimte | het toepassen van kleuren | verlichting in de ruimte.

Een inspratiesessie is er al vanaf 65,- euro. Voor meer informatie neem je nu contact op.

schets ontwerp

Het ontwerptraject begint altijd met een inspiratiesessie. Bij de inspiratiesessie gaat het vooral om een goed beeld te krijgen welke sfeer, looks, beleving enz. de klant wil voor zijn interieur | meubel. Nadat alle wensen doorgesproken zijn wordt er een schetsontwerp gemaakt. Dit kan schetsmatig zijn op papier of meteen met de comupter zodat er vanaf het begin meteen een goed beeld ontstaat. Tijdens het schetsontwerp kunnen er meerdere schetsen van het interieur | meubel worden gemaakt. Het schetsontwerp wordt met de klant besproken waarna de stap naar het voorlopig ontwerp gezet wordt.

voorlopig ontwerp

Na het overleg over het schetsontwerp worden de schetsen omgezet in een voorlopig ontwerp. Het uitwerken van het voorlopig ontwerp gebeurt in een 3d CAD-programma. Met de 3d opzet wordt vanuit alle hoeken bekeken of wat eerder besproken is in de inspiratiesessie | schetsontwerp qua beleving, sfeer ed. ook echt tot zijn recht zal komen. Het voorlopig ontwerp wordt door middel van ruwe 3d afbeeldingen als hierboven doorgenomen met de klant. Het kan zijn dat er naar aanleiding van de afbeeldingen nog wat aanpassingen plaatsvinden waarna het voorlopig ontwerp omgezet wordt naar een definitief ontwerp.

definitief ontwerp

Na de laatste aanpassingen van het voorlopig ontwerp is het ontwerp definitief. In het definitief ontwerp worden de besproken materialen zo goed als dat mogelijk is in het 3d CAD-programma gezet. Om een goed beeld te krijgen hoe het interieur | meubel eruit komt te zien worden meerdere renderingen van het interieur | meubel gemaakt. Zie de afbeelding hierboven voor een voorbeeld. Het ontwerp traject is nu zover dat het in 2d uitgewerkt kan worden.

2d uitwerking

Het definitieve ontwerp van het interieur | meubel kan omgezet worden naar 2d tekeningen. Bovenstaand is een voorbeeld van een 2d uitwerking. De 2d uitwerking zal worden voorzien van maatvoering en materialisering. Met de 2d tekeningen kan de klant zelf naar interieurbouwer | meubelmaker toe om prijzen aan te vragen voor de uitvoering van het meubel | interieur. ctrl design geeft bewust geen uitvoerende partijen aan gezien ctrl design de filosofie heeft dat het goed is om zoveel mogelijk gebruik te maken van plaatselijke ondernemers.

 

Heb je nog vragen over de werkwijze of wil je meteen een inspiratiesessie plannen, neem dan nu contact op.