werkwijze

Advies - Ontwerp - Visualisatie


Alle goede ideeën beginnen met een intakegesprek onder het genot van een kop koffie of thee.

Vaak hebben mijn klanten al ideeën verzameld in de vorm van een moodboard. Dit doen ze vaak digitaal via Pinterest of gewoon plaatjes uit tijdschriften bij elkaar op een groot vel papier plakken. Tijdens het intakegesprek bespreken we onder andere de moodboards. Het intakegesprek is echt om met elkaar de juiste feel, look, beleving, enz. van de ruimte of het meubel te bepalen. Soms is een intakegesprek al genoeg voor de klant om zelf aan de gang te gaan met de indeling van de ruimte/ het toepassen van kleuren in de ruimte.

Daar waar het echt gaat om maatwerk meubels ga ik samen met de klant verder in het ontwerpproces.

Na het intakegesprek heb ik een goed beeld gekregen van de wensen van de klant en ga ik een schetsontwerp maken. Dit doe ik deels met de hand en deels met de computer. Het ligt aan de opdracht welke weg ik hierin ga bewandelen. Tijdens het schetsontwerp kunnen er meerdere ideeën schetsmatig opgezet worden. Deze bespreek ik met de klant zodat ik de klant het juiste advies kan geven voor zijn interieur/ meubel.

Vanuit het schetsontwerp maak ik een voorlopig ontwerp. Hierbij worden alle besproken punten van het schetsontwerp op de juiste maat in de computer gezet. Er ontstaat nu een 3d beeld waar het in de basis om de vorm en indeling gaat. Het voorlopig ontwerp wordt met de klant besproken zodat er nog enige aanpassingen gemaakt kunnen worden.

Na de laatste aanpassingen aan het voorlopig ontwerp te hebben verwerkt is het ontwerp definitief. Het definitieve ontwerp wordt zoveel mogelijk in de CAD-software van de besproken materialen voorzien. Het definitief ontwerp wordt via de render software omgezet naar een aantal afbeeldingen van het interieur/ meubel. Deze rendering geeft de klant een goed beeld hoe het interieur/ meubel er in werkelijkheid uit komt te zien.

Uiteindelijk werk ik de meubels 2d uit zodat de klant hiermee zelf naar interieurbouwer/ meubelmakers kan gaan. Soms geeft de klant aan niet te weten welke partijen hij nodig heeft. Dan ga ik samen met de klant kijken welke partijen hij nodig heeft. Mijn visie hierin is om zoveel mogelijk lokale bedrijven te betrekken in de uitwerking van het ontwerp.