tekenpakketten

Advies - Ontwerp - Visualisatie


 

< by ctrl design > verkoopt geen tekenpakketten. Deze pagina is puur ter informatie.

Waar kan je zoal opletten bij het aanschaffen van een tekenpakket?

Er zijn vele verschillende soorten tekenpakketten. Elk pakket heeft zijn voor- en nadelen. De een is meer gericht op bouwkundige vormgeving de ander weer meer op het vrije shapen van vormen. Als je al ervaring hebt in het 3D tekenen in tekenpakketten dan kan je vrijwel in elk pakket tekenen. Ben je een beginner dan is het aan te raden om simpel te beginnen met een pakket als tinkercad of selfcad. Om een pakket te leren kan je een cursus doen, maar ook internet staat vol met nuttige tutorials van vele pakketten.

Er zijn pakketten die gratis zijn en waar je voor moet betalen. Vaak kan je met een gratis versie al goed uit de voeten met het tekenen voor het 3D printen. Veelal zijn het bedrijven die de betaalde versies aanschaffen. Vaak wordt het pakket gebruikt voor de werkzaamheden van het bedrijf en is het maken van tekeningen voor 3D printen een bijzaak daarin.

Om een goede keuze te maken van het tekenpakket je nodig hebt kan je jezelf afvragen wat je voornamelijk wil gaan tekenen. Strakke basis figuren/ modellen kunnen vrij makkelijk in alle pakketten. Als je mensen, dieren, figuren of andere shape vormen wil tekenen dat kan je beter een specifieker programma gericht daarop kiezen zoals blender of dazstudio.

 

Hieronder vind je een aantal links naar sites met 3D tekenpakketten. Natuurlijk is dit niet alles en zijn er nog veel meer pakketten. < by ctrl design > wil hiermee puur een opstapje geven in het zoeken naar het 3D tekenpakket die bij jou past.

 

https://www.tinkercad.com

https://www.selfcad.com

https://www.autodesk.nl  zowel fusion 360 als autocad

https://www.blender.org

https://www.daz3d.com/home

 

 

< by ctrl design > houdt de informatie op deze website zo nauwkeurig, betrouwbaar en volledig mogelijk bij.

Bij het samenstellen van de inhoud van deze website bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie niet correct is. < by ctrl design > kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuistheden of onvolkomenheden. < by ctrl design > is daarbij ook niet aansprakelijk voor de schade ten gevolge van het gebruik van deze informatie en/of gegevens van links op deze website.

Er kunnen eveneens geen rechten worden ontleend aan de op deze site gepresenteerde informatie. Links naar andere internetsites, die geen eigendom zijn van < by ctrl design >, zijn slechts opgenomen ter informatie van de gebruiker van deze site.